موچی نوعی شیرینی و میان‌وعده‌ی خوشمزه‌ی آسیایی با ظاهری جذاب است که به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود؛‌ به همین جهت توانسته است توجه افراد با سلیقه و علایق گوناگون را به خود جلب کند.

image-20240930153655-1.jpeg

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

اگر قصد دارید این خوراکی لذیذ را در خانه‌ی خود تهیه کنید بهتر است با ما در همشهری آنلاین همراه باشید و تعدادی از ساده‌ترین دستورالعمل‌های مربوط به طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و سایر ترکیبات را مطالعه کنید.

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

شیرینی موچی چیست؟

موچی نوعی شیرینی نرم و کشدار است که برای پخت آن از نوعی آرد برنج مخصوص به نام موچی کومه استفاده می‌کنند. موچی کومه در اصل نام نوعی برنج است که کوبیده و سپس پخته می‌شود تا در نهایت خمیر موردنظر از آن به دست آید.

با وجود اینکه اصالت و تاریخچه‌ی دقیق این شیرینی مشخص نیست؛‌ بیشتر مردم بر این باور هستند که در ابتدا کشور چین این شیرینی را تهیه کرد و بعد از آن ژاپنی‌ها به آن تنوع دادند به همین جهت در حال حاضر مبدا آن را عمدتاً کشور ژاپن می‌دانند.

موچی در زمان‌های گذشته به عنوان نوعی شیرینی مقدس و خوش‌یمن صرفاً به دربار و طبقه مرفه جامعه تعلق داشت و برای پیشکش به خدایان در مراسم دینی شینتو استفاده می‌شد. جالب است بدانید که این شیرینی به سبب ابعاد کوچک و جمع‌وجوری که دارد و انرژی و کالری بالایی که به بدن منتقل می‌کند در بین سامورایی هم محبوبیت بالایی داشته است و آن‌ها همیشه تعدادی موچی همراه خود داشتند.

بیشتر بخوانید: دنیای شگفت انگیز خوراکی‌های ابداعی

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت

برای تهیه‌ی موچی ساده با نشاسته ذرت به ترکیبات اولیه زیر نیاز دارید:

ترکیبات اولیه

مقادیر موردنیاز

آرد برنج یا آرد مخصوص موچی

۱۰ قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت

۵۰ گرم

پودر قند

۵ قاشق غذاخوری

خامه صبحانه

۱۰۰ گرم

رنگ خوراکی

چند قطره

آب

۱ لیوان

بعد از فراهم کردن ترکیبات فوق کافی است مراحل مرتبط با طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت را به شکل زیر دنبال کنید:

  • در قدم اول باید پودر قند و آرد را با یکدیگر ترکیب و الک کنید.
  • بعد از آن ترکیب ذکرشده را به یک ظرف منتقل و آب را کم‌کم و به آرامی به آن اضافه کنید.
  • در این مرحله نوبت به اضافه کردن رنگ خوراکی دلخواه می‌رسد.
  • حال باید حرارت را روشن کنید و ترکیب فوق را آنقدر هم بزنید تا به حالت خمیری برسد.
  • در مرحله‌ی پنجم باید به سراغ نشاسته ذرت بروید و مقداری از آن را به ترکیب درون تابه اضافه کنید تا زمانی که خمیر حالت نرم پیدا کند.
  • حال می‌توانید خمیر را به شکل دایره‌های کوچک در بیاورید و در صورت تمایل آن را به صورت مغزدار درست کنید.
  • در آخرین مرحله باید خامه را به توپک‌های خود اضافه و تا زمان بستن موچی صبر کنید.

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

طرز تهیه موچی شکلاتی

ترکیبات و مواد اولیه‌ی موردنیاز برای تهیه‌ی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین موچی‌های دنیا یعنی موچی شکلاتی به شرح زیر است:

مواد اولیه

مقادیر موردنیاز

آرد برنج

۲۰۰ گرم

شکلات تخته‌ای

۱۰۰ گرم

نشاسته ذرت

نصف پیمانه

آب

۱ لیوان

پودر کاکائو

یک قاشق غذاخوری

شکر

۵۰۰ گرم

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و پخت این شیرینی محبوب به شکل شکلاتی مراحل گوناگونی را به شرح زیر در برمی‌گیرد:

  • آرد برنج و شکر را با یکدیگر مخلوط و آب را کم‌کم به آن‌ها اضافه کنید تا ترکیب به حالت خمیری و یکدست برسد.
  • روی خمیر را بپوشانید و ظرف حاوی آن را به فر منتقل کنید. بعد از آن ۱۰ دقیقه در برابر حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود.
  • پس از خارج کردن خمیر از فر باید روی آن را با آرد ذرت بپوشانید و تا رسیدن به حالت لطیف و ژلاتینی ورز دهید.
  • در این مرحله نوبت به آب کردن شکلات می‌رسد که حساسیت‌های خاص خود را دارد. شما باید شکلات را پیش از اینکه بیش از اندازه رقیق شود از روی حرارت بردارید و مقداری از آن را با خمیر ترکیب کنید.
  • ترکیب نهایی را به شکل دایره در بیاورید و در صورت تمایل داخل آن را به شکلات مغزدار پر کنید.
  • بعد از سردشدن موچی می‌توانید آن را با پودر شکلات یا ترکیبات دیگر تزئین و میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

طرز تهیه موچی میوه‌ای

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و میوه‌های مختلف مشابه با سایر موچی‌ها است و به مواد اولیه‌ی زیر نیاز دارد:

مواد اولیه

مقادیر موردنیاز

آب

۱ لیوان

شکر

۵۰۰ گرم

نشاسته ذرت

نصف پیمانه

آرد برنج

۲۰۰ گرم

میوه دلخواه

به تعداد لازم

شما می‌توانید برای تهیه‌ی موچی میوه‌ای از موز، توت فرنگی، نارگیل و آناناس یا سایر میوه‌های دلخواهتان استفاده و مراحل زیر را هم دنبال کنید:

  • مثل مراحل شرح‌داده شده در بخش‌های قبلی باید آرد برنج و شکر را با هم ترکیب و الک کنید و در نهایت به آرامی بر روی آن‌ها آب بریزید. بعد از این کار ترکیب را به خوبی هم بزنید تا به شکل خمیری چسبناک و یکدست در بیاید.
  • خمیر به دست‌آمده را بپوشانید و به مدت یک دقیقه درون فر قرار دهید. برای آماده‌سازی خمیر باید این کار را تا سه‌بار تکرار کنید و در هربار مقداری از خمیر را هم بزنید.
  • در مرحله‌ی سوم باید به سراغ نشاسته ذرت بروید و بعد از پخش کردن آن بر روی یک سطح خمیر را به آرامی بر روی آن ورز دهید تا به حالتی یکدست و لطیف برسد.
  • پس از آماده‌شدن خمیر لازم است آن را به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید و به شکل توپ در آورید. در نهایت قطعات میوه را درون موچی بگذارید و صبر کنید تا آماده شود. می‌توانید برای خوشمزه‌شدن ترکیب آن را چند ساعت درون یخچال بگذارید و بعد نوش‌جان کنید.

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

طرز تهیه موچی روی گاز

در صورتی که برای تهیه‌ی موچی به فر یا گاز دسترسی ندارید جای نگرانی نیست؛ چرا که می‌توانید مراحل آماده‌سازی خمیر را بر روی حرارت گاز هم دنبال کنید که دقیقاً مشابه با مراحل طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت است که در بخش‌های قبلی به آن پرداخته شد.

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

طرز تهیه موچی بدون فر

در صورت عدم دسترسی به فر می‌توانید موچی دلخواهتان را بر روی گاز یا با استفاده از مایکروویو آماده کنید؛ البته برای رسیدن به نتیجه‌ی دلخواه لازم است درجه حرارت گاز و مایکروویو را در حالت ایده‌آل نگه دارید و مراقب باشید خمیر نسوزد. جالب است بدانید که در گذشته موچی را با استفاده از ظروف گلی و آتش تهیه می‌کردند؛ بنابراین نداشتن فر یا ماکروویو را بهانه نکنید و همین الان پخت موچی خانگی و خوشمزه را آغاز کنید.

طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و انواع دیگر آن

نکاتی برای تهیه موچی

حال که طرز تهیه چند مدل موچی مختلف را یاد گرفتید بعد نیست به نکاتی که در ادامه بررسی شده‌اند نگاهی بیندازید تا بتوانید بهترین و خوشمزه‌ترین موچی دنیا را آماده کنید:

  • به منظور ممانعت از شکنندگی و خردشدن موچی حتماً میزان رطوبت آن را در نظر بگیرید.
  • ابعاد خمیر خود را درست انتخاب کنید تا بر اثر نازک‌بودن بیش از اندازه ترکیبات داخلی از آن بیرون نزنند یا اینکه به سبب بزرگی بیش از حد حالت خمیری پیدا نکند.
  • در صورت تمایل برای بهترشدن طعم موچی می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری عصاره وانیل به آن اضافه کنید.
  • از هر نوع آردی نمی‌توان برای تهیه‌ی موچی استفاده کرد.
  • تعداد دفعات قراردادن خمیر درون فر باید تا جایی تکرار شود که خمیر حالت چسبناک پیدا کند.
  • اگر دوست دارید موچی شما کاملاً شیرین باشد می‌توانید مقادیر شکر یا پودر قند مصرفی را افزایش دهید.
  • برای زیباترشدن ظاهر موچی‌ها می‌توانید آن‌ها را با قالب‌های مخصوص تهیه کنید.
  • به منظور جذاب‌ترشدن نتیجه‌ی نهایی می‌توانید از پودر کاکائو، نارگیل، شکلات رنده‌شده یا سایر مغزیجات برای تزئین موچی استفاده کنید.
  • در زمان تهیه‌ی موچی بستنی باید مراقب ترتیب قراردادن لایه‌ها باشید.
  • برای تهیه‌ی موچی‌های یک‌اندازه و یک‌سایز می‌توانید خمیر را با استفاده از ترازوی آشپزخانه وزن کنید.
  • از آنجایی که خمیر موچی حالت چسبناک دارد به منظور ممانعت از چسبیدن آن به دست خود بهتر است از دستکش استفاده کنید.
  • شما می‌توانید موچی‌های خود را با هر نوع فیلینگی که می‌خواهید پر کنید.
  • در صورت عدم دسترسی به فر می‌توانید ظرف حاوی خمیر را بر روی کتری قرار دهید و به روش بن‌ماری خمیر را به عمل بیاورید.
  • کاسه‌ی حاوی خمیر را با سلفون بپوشانید تا روی آن در اثر تماس با هوا خشک نشود.

سخن پایانی

موچی دسری فوق‌العاده خوشمزه و لذیذ برای پذیرایی از دوستان و اعضای خانواده در مهمانی‌ها و مجالس مختلف است. با دنبال کردن مراحل طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت می‌توانید بهترین مدل‌های آن را در خانه‌ی خود با طعمی بی‌نظیر تهیه کنید و از امتحان کردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

کد خبر 886161

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha